Mesto Senica od 9. apríla spúšťa registráciu do systému zdieľaných bicyklov

Mesto Senica od 9. apríla spúšťa registráciu do systému zdieľaných bicyklov. Začiatok prevádzky bikesharingu je naplánovaný od 19. apríla. Zaregistrovať sa môžete od 9. apríla. Zdieľané bicykle na území mesta Senica (BIKESHARING) je názov projektu, na ktorý získala senická radnica nenávratný finančný príspevok z  integrovaného regionálneho operačného programu vo výške viac ako 680 tisíc eur. V priebehu vlaňajšieho roka mesto Senica postupne vybudovalo 24 dokovacích staníc určených na parkovanie mestských bicyklov na zapožičanie. Tých mesto zaobstaralo dovedna 145, z toho je 85 klasických bicyklov a 60 elektrobicyklov. V Senici tak občanom pribudne nová možnosť  alternatívnej, ekologickej a udržateľnej dopravy.

V druhom aprílovom týždni mesto spúšťa registráciu do systému pre všetkých záujemcov. Samotný štart prevádzky bikesharingu v Senici je naplánovaný
na paitok 19. apríla, ktorý bude sprevádzať podujatie na Námestí oslobodenia. Zakúpené bicykle sa budú navážať do novovybudovaných dokovacích staníc až tesne pred spustením ostrej prevádzky.

Ako systém zdieľaných bicyklov funguje?
Prvým krokom je elektronická registrácia do systému, ktorá je spoplatnená sumou tri eurá a ktorá bude neskôr využitá ako kredit na výpožičné jazdy mestskými bicyklami. Následne si môže zaregistrovaný záujemca bicykel požičať a jazdiť. Po odjazdení je potrebné bicykel vrátiť a zaparkovať do niektorej z dokovacích staníc.

Akým spôsobom sa zaregistrovať?
Zaregistrovať sa budete môcť od 9. apríla na webe senicabajk.sk alebo cez
mobilnú aplikáciu nextbike by TIER. Aplikáciu je možné stiahnuť na AppStore alebo Google play. Využite možnosť bezplatných jázd v apríli a máji. Počas prvých dvoch mesiacov po spustení  registrácie, teda počas apríla a mája budú mať možnosť zaregistrovaní záujemcovia využívať zdieľané bicykle počas prvých desať minút jazdy zdarma.

Sadzobník poplatkov
Na stránke nájdete podrobný sadzobník poplatkov. Samostatné jazdy v dĺžke trvania desať minúť vás vyjdú pri klasikom bicykli na 30 centov, pri elektrobicykli na
50 centov. Každých ďalších začatých desať minút jazdy bude stáť rovnako, teda 30 alebo 50 centov. Ak sa napríklad rozhodnete pre mesačný paušál v sume 10 eur pri oboch typoch bicyklov, prvých desať minút jazdíte vždy zdarma. Obdobne to platí pri ročnom predplatnom 30 eur, pri ktorom je vždy prvých desať minút jazdy zdarma.
Dodávateľom systému zdieľaných bicyklov je spoločnosť ARRIVA Slovakia
a. s., prevádzkovateľom Sociálny podnik
mesta Senica s.r.o.

Napíšte nám
Máte podnetné nápady alebo vylepšenia k našim službám? Napíšte nám na info@senicabajk.sk
ALEBO

Prihláste sa